bLaCk hEaRT !!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

bLaCk hEaRT !!
bLaCk hEaRT !!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tutorial RolePlay

In jos

Tutorial RolePlay Empty Tutorial RolePlay

Mesaj Scris de VinDupaTine Sam Iun 18, 2011 9:40 pm

Tutorial RolePlay - Termeni si Definitii !

RolePlay[RP] -

RolePlay se refera la "a juca un rol" , fiecare avem un caracter pe care il putem face dupa placul nostru, trebuie sa imitam viata reala , impreuna cu alti jucatori se creeaza o viata virtuala prin care trebuie sa imiti toate lucrurile ca in viata reala , nu sa le copiezi.

InCharacter[IC] -

InCharacter este termenul care se refera la caracterul nostru din joc, adica un caracter dupa placul tau care poate avea alta nationalitate,alta origine,alte talente,diferit de tine , un caracter unic.
Este o lume in care poti face lucruri care nu le-ai facut vreodata sau nu le vei face.

Out of Character[OOC] -

OutofCharacter este termenul care se refera la viata reala,care nu are nici-o legatura cu caracterul din joc.
Comanda [ /b ] este pentru a folosii CHATUL OOC in care se folosesc informatiile OOC si emoticon-urile cand este nevoie.
Mai este un chat [ /o ] care este folosit doar de admini in unele situatii , care nu este public pentru toti jucatorii.

Metagaming [MG] -

Metagaming - Folosirea informatiilor [ OutofCharacter - OOC ] in situatii [InCharacter - IC ].
De exemplu :
Eu merg pe strada si vad un om si ii zic " Vezi ca mori ,du-te si ia-ti heal " in chatul IC , ceea ce este total NON Rp , asa se formeaza MetaGaming-ul.
Un alt exemplu mai bun :
Eu vad pe strada o masina frumoasa si ma duc la proprietar si ii zic :
- Salut "X" , cu cat vinzi masina ?

Este Non-Roleplay deoarece eu nu am cum sa stiu numele proprietarului inainte de al cunoaste,astfel salutand-ul OOC in chatul IC .
Forma corecta ar fii :

-Buna ziua , ma numesc Mark Alonzo si intentionez sa cumpar o masina frumoasa , m-ar interesa masina DVS , este de vanzare?
- Buna ziua , ma numesc "X" si da , masina este de vanzare.

Mixing -

Mixing-ul se formeaza atunci cand combinam informatiile [OOC] cu cele [IC].
Exemplu :
A: Salut ,vii azi afara ? ( In Chatul IC ) - Incorect .
B: (( Nu stiu,poate mai incolo )) ( In Chatul OOC ) - Corect .
A: Sa-mi trimiti si mie tema la mate. ( In chatul IC ) - Incorect .

PowerGaming[PG] -

PowerGaming este de 2 feluri :
1. Cand nu dai sansa la un jucator sa raspunda la RolePlay-ul tau , Exemplu :
/me ii da un pumn lui "X".
2. Cand pretinzi ca ai puteri supranaturale in IC. Exemplu :
/me rupe catusele si distruge masina.

Metoda corecta pentru a evita PowerGaming-ul .

/me incearca sa ii dea un pumn in gura lui "X"
/do Reusesc ? DA/NU.

Iar jucatorul va raspunde cu /do DA sau NU .
Apoi sfarsitul va fii : /do Succes - "X" a fost lovit cu pumnul de catre "X" - ( Nu este obligatorie aceasta actiune )

DeathMatch[DM] -

DeathMatch este atunci cand omori oamenii fara nici-un motiv serios si RolePlay,adica doar de distractie , de plictiseala . DeathMatch-ul este Non-RolePlay deoarece in viata reala nu te apuci sa omori oamenii aiurea , doar sa te distrezi..

RevengeKill[RK] -

RevengeKill este atunci cand cineva te-a omorat RolePlay iar tu te duci dinou sa te razbuni omorand-ul pe cel care te-a omorat ,ceea ce este NON-ROLEPLAY fiindca in viata reala daca ai fost impuscat esti dus la spital iar jumatate din memoria ta a disparut, nu ai de unde sa mai stii cine te-a omorat .
Mai pe scurt, revengekill este cand te folosesti de OOC sa te razbuni pe cel care te-a omorat IC.

CharacterKill[CK] -

CharacterKill este cand contul tau este sters de catre un Admin , o moarte permanenta , nu mai ai sansa sa joci cu acel caracter care l-ai avut. CK este doar in unele cazuri , exemplu :
La primarie , Primarul face un proiect caritabil pentru saraci si vine toata lumea sa asiste. Un om omoara primarul cu Sniper-ul iar toata lumea a asistat la aceasta crima ,deci "primarul" nu mai are cum sa existe IC odata ce a fost declarat mort.

SpawnKill[SK] -

SpawnKill se produce atunci cand cineva omoara oamenii la locul lor de Spawn.
Exemple :
Omori un om de mai multe ori la spawn.

Spawn-uri :
Case
HeadQuarters
Spawn Civil

SK-ul este interzis pentru ca este Non-RolePlay, deci nu practicati SK-ul.

BunnyHop[BH] -

BunnyHop este atunci cand sari incontinuu sa te deplasezi mai repede , este Non-Rp deoarece in viata reala nu poti sa sari in timp ce fugi pentru a te deplasa mai repede.

DriveBy[DB] -

DriveBy Killing este de 3 feluri :
1. Cand calci un om cu masina si ramai peste el pana moare.
2. Cand tragi cu Mp5 cu Q si E de pe scaunul soferului.
3. Cand omori oameni folosind elicea de la elicopter.

CarSurfing[CS] -

CarSurfing este atunci cand stai pe o masina in mers , ceea ce este Non-Roleplay fiindca in viata reala este imposibil sa stai stabil pe o masina care merge.

CarParking[CP] -

CarParking este atunci cand te pui peste un om cu masina si lasi masina peste el pana la moartea acestuia.

SafeZone[SZ] -

SafeZone este o zona sigura gen : banca,sectia de politie,primaria,HeadQuarterul Factiunii, etc.
DM-ul in SafeZone este strict INTERZIS !

Tutorial RolePlay

*ATENTIE*: Va rog sa nu copiati acest tutorial si sa il postati pe alte comunitati ca fiind al vostru,am muncit pentru el si doresc putin respect. Daca doriti sa il postati rog drept de autor sub urmatoarea forma :
VinDupaTine
VinDupaTine
Administator
Administator

Data de inscriere : 29/01/2011
Varsta : 44
Localizare : botosani

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum